Google Analytics’te Geliştirilmiş 3 E-ticaret Metrikleri
Hesaplanan metrikler, ürünün performans algısını geliştirebilir. Hepimizin bildiği gibi, Google Analytics’te gelişmiş e-ticaret doğru bir şekilde uygulanırsa, analiz etmemiz için bize güçlü veriler sağlar ve iş kararlarını çok daha kolay ve akıllı hale getirir.
Sepetten Kaldırılma Oranı
Ürünü alışveriş sepetinden çıkarmak biraz daha fazla ilgiyi hak ediyor. Google Analytics’te ürün kaldırmalarıyla hesaplanan varsayılan bir oran metriği yoktur. Mutlak bir sayımız var, hadi hesaplayalım:
Payda olarak ürün miktarı toplamlarını kullanıyorum çünkü kaldırma işleminin gerçekleşebilmesi için bir ekleme yapılması gerekiyor. Bu metriğin amacı sorunlu ürünleri bulmaktır. Ürünü alışveriş sepetinden çıkarmak, büyük bir olasılıkla bize daha yakından bakmayı hak eden bir sorun olabileceğini söyleyen güçlü bir kullanıcı etkileşimidir. Ne kadar yüksek, o kadar kötü.
Satın Alma oranı
Satın alınan ürün miktarını ve sepete eklenenleri karşılaştırarak, eklenen ürünlerin gerçekte ne kadarının satın alındığını öğrenebiliriz. Ne kadar yüksek, o kadar iyi. Sayı beklenenden küçükse, olası sorunu belirleyebiliriz.
Sepetten kaldırma oranıyla birleştirirsek, ürünün eklenip eklenmediğini ancak tamamlanmamış sepet nedeniyle satın alınmadığını veya çoğu durumda kullanıcılar tarafından kasıtlı olarak kaldırılıp kaldırılmadığını bileceğiz.
Kayıp Fırsat
Adından da bahsedildiği gibi, kayıp bir ürün fırsatı bulacağız. Aynı zamanda “Gelir potansiyeli” olarak da adlandırılabilir, ancak “kayıp” kelimesi ortaya çıktığında biraz daha dikkat çekicidir :). Metrik tanımı:
Eklenen tüm ürünlerin miktarı satın alınmış olsaydı bize ne kadar daha fazla paramız olacağını gösteren parasal bir ölçüttür. Evet, bunun biraz korkutucu olacağını tahmin edebiliyorum, bu yüzden lütfen bağlam içinde düşünün!. Kullanıcıların alışveriş sepetine birden fazla ürün ekledikleri ve ardından ürünlerin çoğunu kaldırarak seçimlerini yaptıkları birçok web sitesi var. Bu durumda bu sayının biraz daha yüksek olması normaldir.